Nie masz czasu i ochoty na gotowanie? Z pomocą przyjdzie dieta pudełkowa dostosowana do potrzeb. Przeczytaj o plusach i minusach jedzenia z cateringu.
Duży wybór ilości kalorii
Wiele osób może wybrać to, co chce jeść. Liczy się także dzienne zapotrzebowanie na kalorie. Do wyboru przeważnie jest wiele wersji. Pozwala to na zdrowe odżywianie na co dzień. Wtedy rozsądnie jemy i nie jest tego zbyt dużo. Nie podjadamy między posiłkami. Wszystko jest indywidualnie obliczone przez dietetyka z doświadczeniem.
Dla każdego coś innego
Dostępne są różne rodzaje posiłków. Z mięsem, wegańskie, wegetariańskie, beztłuszczowe, sportowe, bez nabiału, ryb, o niskim indeksie glikemicznym, anntycellulitowe. Na stronach oferujących catering dietetyczny w mieście i okolicach jest napisane, co znajduje się w danej diecie. Każda z nich różni się składnikami. Dietetyk może podpowiedzieć, co będzie dobre.
Na czym polega catering dietetyczny?
Jedzenie jest dostarczane pod wskazany adres. Płaci się za określony czas. Przeważnie jest to tydzień, miesiąc, rok. Otrzymuje się posiłki dostosowane do potrzeb. Zaleca się nie podjadać między posiłkami.
Co zyskasz?
Nie trzeba gotować, chodzić na zakupy, stać w kolejkach. Nie wszyscy też lubią przygotowywać posiłki, nie mają talentu kulinarnego. Pudełka mogą wydawać się małe, ale można się nimi najeść. To wystarczy i jest kwestią przyzwyczajenia.
Pytania przy wyborze diety – jakie dane trzeba podać?
Podstawowe typu adres, imię, nazwisko, email, płeć. Trzeba podać także wzrost, wagę, wykonywaną na co dzień aktywność, fizyczną. Określić czego nie chcemy jeść, co lubimy.
Jak widać, to korzystne rozwiązanie dla zapracowanych, studentów, każdego, kto nie chce gotować z jakiegoś powodu.