Jedną z zalet korzystania z cateringu świątecznego jest bez wątpienia oszczędność czasu. Nie od dziś wiadomo bowiem, że przyrządzanie świątecznych dań należy do niezwykle pracochłonnych. Nie zawsze jednak możemy pozwolić sobie na wiele godzin, spędzonych w kuchni. Oprócz tego są także i tacy, dla których gotowanie jest zwyczajnie zbyt dużym wyzwaniem.
Należy jednak pamiętać, że catering to nie tylko ratunek dla zapracowanych. „Catering to również doskonałe wsparcie dla tych osób, które czas spędzony przy przygotowaniach w kuchni wolą zamienić na relaks w gronie najbliższych” – podkreśla Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający w firmie Deli Catering. „To także świetne rozwiązanie dla tych wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś innego i nieco poeksperymentować” – przekonuje Damian Wiatrak.
Na jakie dania warto postawić podczas świąt wielkanocnych?
Choć trend zdrowego odżywania oraz czerpania kulinarnego z różnych stron świata coraz mocniej odciska swoje piętno na naszej kuchni, do łask powróciły akcenty z dań stricte klasycznych, staropolskich. Warto jednak podkreślić, że powrót do tradycji nie musi oznaczać całkowitego zerwania z kuchenną innowacją – pomimo, że wybierane są obecnie tradycyjne wersje świątecznych dań, możliwe są przecież także ich alternatywne wersje.
Na koniec warto dodać, że doświadczona firma cateringowa pomoże nam nie tylko w wyborze samego menu – na jej pomoc możemy również liczyć zarówno w kwestii sposobu podania potraw, jak i w nakryciu do stołu czy rozłożeniu zastawy stołowej i sztućców.