Skip to content

Odżywianie na Czasie

Blog

Menu
  • Strona główna
  • Catering dietetyczny
  • Dieta
  • Odżywianie
Menu
święta

Kulinarne SOS, czyli catering wielkanocny dla zabieganych

Posted on 17 kwietnia, 20218 listopada, 2021 by redakcja serwisu

Jedną z zalet korzystania z cateringu świątecznego jest bez wątpienia oszczędność czasu. Nie od dziś wiadomo bowiem, że przyrządzanie świątecznych dań należy do niezwykle pracochłonnych. Nie zawsze jednak możemy pozwolić sobie na wiele godzin, spędzonych w kuchni. Oprócz tego są także i tacy, dla których gotowanie jest zwyczajnie zbyt dużym wyzwaniem.

Należy jednak pamiętać, że catering to nie tylko ratunek dla zapracowanych. „Catering to również doskonałe wsparcie dla tych osób, które czas spędzony przy przygotowaniach w kuchni wolą zamienić na relaks w gronie najbliższych” – podkreśla Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający w firmie Deli Catering. „To także świetne rozwiązanie dla tych wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś innego i nieco poeksperymentować” – przekonuje Damian Wiatrak.

Na jakie dania warto postawić podczas świąt wielkanocnych?

Choć trend zdrowego odżywania oraz czerpania kulinarnego z różnych stron świata coraz mocniej odciska swoje piętno na naszej kuchni, do łask powróciły akcenty z dań stricte klasycznych, staropolskich. Warto jednak podkreślić, że powrót do tradycji nie musi oznaczać całkowitego zerwania z kuchenną innowacją – pomimo, że wybierane są obecnie tradycyjne wersje świątecznych dań, możliwe są przecież także ich alternatywne wersje.

Na koniec warto dodać, że doświadczona firma cateringowa pomoże nam nie tylko w wyborze samego menu – na jej pomoc możemy również liczyć zarówno w kwestii sposobu podania potraw, jak i w nakryciu do stołu czy rozłożeniu zastawy stołowej i sztućców.

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Szukaj w serwisie

Ostatnie wpisy

  • Jak myć naczynia w restauracji?
  • Jaki rodzaj jedzenia jest najczęściej serwowany na wynos?
  • Dlaczego warto zainwestować w profesjonalne urządzenia chłodnicze?
  • Do jakich dań najlepiej wykorzystać słoninę?
  • Jak wybrać kartonowe opakowania do gastronomii?
  • Jakie są różnice między posiłkami regeneracyjnymi a zwykłymi posiłkami?
  • Czym charakteryzuje się ser bacowski?
  • Tradycyjne swojskie wędliny – na czym polega ich fenomen?
  • Nuggets z kurczaka – na jakie okazje warto zamówić z dostawą do domu?
  • Jakie są podstawowe składniki do przygotowania kebaba?
  • Do czego najczęściej wykorzystuje się aromaty?
  • Czym charakteryzuje się świeże mięso?
  • W jakich dietach występują kiełbasy?
  • Sok z kiszonych warzyw – jakie są jego korzyści dla zdrowia?
  • Czym powinien się cechować dobry catering?

Czym jest odżywianie?

Odżywianie – proces życiowy polegający na pozyskiwaniu przez organizm ze środowiska pokarmu (a dokładniej zawartych w nim składników odżywczych).

Dieta – sposób odżywiania

Potocznie używane nieprawidłowo, w stosunku do diet odchudzających. Termin dieta, stosowany w nauce o żywieniu człowieka ma różne znaczenia.

Wyróżnia się 4 rodzaje diet:

dieta zwyczajowa (naturalna); dieta alternatywna; dieta lecznicza, dieta terapeutyczna; dieta doświadczalna

© 2025 Odżywianie na Czasie | Powered by Superbs Personal Blog theme