Wszyscy uwielbiają czekoladę, a dodatkowo wspomaga ona koncentrację, dlatego jest przede wszystkim polecana studentom.
Sukces czekolady
Kultowa czekolada Studentska jest nie tylko bardzo smaczna, ale zawiera sporo składników odżywczych, które pobudzają mózg do pracy. Ciężko jest zjeść jedną kostkę i odstawić czekoladę. Można powiedzieć nawet, że jest to coś na wzór uzależnienia, ponieważ słodycze są nie do zapomnienia. Trzeba jednak pamiętać, że czekolada jest wysokokaloryczna, dlatego jej częste jedzenie nie jest dobrym pomysłem. Czekolada Studentska jest idealnym wyborem dla ludzi, którzy lubią głęboki oraz intensywny smak. W sprzedaży jest wiele smaków, dlatego każdy powinien znaleźć coś dopasowanego do swoich preferencji. Należy jednak pamiętać, że różnią się między sobą zawartością kakao oraz ilością cukru. Czekolada Studentska cieszy się jednak dużym zainteresowaniem w całym kraju. Jest to duża zasługa nazwy, która jest bez wątpienia chwytliwa i skuteczna. W 1975 roku na terenie Czechosłowacji pierwszy raz wyprodukowano czekoladę Studentską. Od razu podbiła serca ludzi, którzy ją pokochali i zaczęli kupować na masową skalę. Warto zwrócić uwagę na fakt, że różniła się mocno od czekolad, które obecnie były dostępne na rynku. Posiadała nie tylko bogaty skład, ale również bakalie oraz inne pyszne dodatki. Był to naprawdę duży luksus w porównaniu do klasycznych, gorzkich czekolad.
Rodzaje czekolady
To był jednak dopiero początek, ponieważ szybko oprócz bakalii zostały dodane inne dodatki, takie jak: owoce, galaretki, a nawet żelki. Wybór jest bardzo duży, dlatego każdy powinien znaleźć czekoladę idealnie dopasowaną do swoich kubków smakowych. Warto również wspomnieć, że stworzone zostały także drażetki tej samej firmy, które także odniosły dużą popularność. Czekolada Studentska do dzisiejszych czasów doczekała się wielu wariantów smakowych. Zobaczysz jest tutaj – Studentska – różne rodzaje. Należy jednak mieć na uwadze, że klasyczna Studentska jest mleczna, ale jednocześnie zawiera duże kawałki rodzynek oraz orzechów. Początkowo jedli ją głównie Czesi i Słowacy, ale obecnie zajadają się nią ludzie w całej Europie. Czekolada Studentska zawierająca galaretkę, orzeczy i suszone owoce pojawiła się już w 1998 roku. Warto mieć na uwadze, że już po kilku latach, a dokładniej w 2004 roku pojawiła się biała czekolada Studentska. Później co roku pojawiały się limitowane wersje z różnymi owocami, takimi jak: śliwki, morele, wiśnie, maliny i wiele innych. Obecnie oferta jest bogata i zróżnicowana, a znajduje się w niej nawet czekolada z przyprawą do piernika.