Skip to content

Odżywianie na Czasie

Blog

Menu
  • Catering dietetyczny
  • Dieta
  • Odżywianie
  • Gastronomia
Menu
catering swiateczny

Wirtualny Świąteczny Stół – Podziel się świątecznym ciepłem z najbliższymi

Posted on 18 grudnia, 202015 kwietnia, 2021 by redakcja serwisu

Wyjątkowa atmosfera, pakowanie prezentów i ozdabianie choinki – to nieodłączne elementy Świąt Bożego Narodzenia. Jednak to, co sprawia, że ten czas jest tak wyjątkowy, to obecność najbliższych. Bliskość, pełne ciepłych emocji rozmowy, dzielenie się opłatkiem i wspólne smakowanie potraw budują najpiękniejsze wspomnienia. W dobie pandemii spotkania rodzinne zostają ograniczone. Jak zadbać o klimat Świąt, gdy dzieli nas odległość? Z pomocą może przyjść technologia i idea Wirtualnego Świątecznego Stołu.    


Jak być razem na odległość?

Niewątpliwie, tegoroczne Boże Narodzenie dla większości z nas będą zupełnie inne, niż zawsze. Jak wynika z ankiety przeprowadzonej przez Be Diet Catering, dziś to, czego życzymy sobie najbardziej na Święta, to zdrowie, czas na to co najważniejsze i przede wszystkim, możliwość zebrania się z przy jednym stole z najbliższymi. Dbanie o nasze związki z rodziną i przyjaciółmi jest w tym roku wyjątkowo trudne i wymaga od nas większej kreatywności i elastyczności. Ograniczenia związane z pandemią wymusiły na nas stworzenie nowej formuły na celebrowanie tego wyjątkowego czasu. Troska o naszych najbliższych często wymaga od nas zrezygnowania ze spotkania w domu i przeniesienie się do wirtualnego świata. Jaki jest więc przepis na odtworzenie świątecznej atmosfery online?

Przy wspólnym stole, niezależnie od dzielącej odległości

Oprócz wspólnego kolędowania, równoczesnego oglądania świątecznych filmów w telewizji i wysyłania sobie prezentów przez kuriera, warto pomyśleć o tym, co najlepiej zapada nam w pamięć: zapachach i smakach. Trudno znaleźć kogoś, kto nie uśmiechnie się, wchodząc do domu i czując zapach domowych wypieków, które otulają nas zapachem cynamonu i goździków. Wie o tym świetnie szef kuchni Be Diet Catering Ewy Chodakowskiej –  Yannis Harutyun Margaryan, który zaprasza do Wirtualnego Świątecznego Stołu.

Wirtualny Świąteczny Stół to spotkanie online przy symbolicznym stole pełnym tradycyjnych bożonarodzeniowych potraw w zdrowym wydaniu, które może zorganizować każdy z nas. Szef Kuchni Yannis wraz z zespołem przygotował zestaw dań, które można zamówić do siebie i pod inny, wskazany adres – dla wszystkich członków rodziny. Idea nawiązuje do tradycji wspólnego świętowania przy stole przy ulubionych smakach, które przywodzą nam do głowy najlepsze wspomnienia.

Tradycyjnie i zdrowo

Barszcz czerwony z domowymi uszkami z mąki razowej, pieczone udka kaczki w pomarańczach z imbirem, ryba po grecku czy fit makowiec. Tradycyjne, polskie potrawy świąteczne, przygotowane w zdrowej wersji, zostaną dostarczone do domów z samego rana w Wigilię, gotowe do ustawienia na świątecznym stole.

Organizujesz wigilijną kolację w kameralnym gronie? Chcesz zadbać o klimat Świąt, ale nie wszyscy będą mogli się spotkać w jednym domu? Będziesz się łączyć z bliskimi wirtualnie, dzięki technologii? Zaproś bliskich do Wirtualnego Świątecznego Stołu i podziel się z nimi smakiem Świąt, niezależnie od dzielącej Was odległości. Bliskość to nie kwestia kilometrów, a troska – dajmy sobie czas na to co najważniejsze.

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Szukaj w serwisie

Najnowsze w serwisie

  • Bezpieczne i efektywne mielenie mięsa: jak obsługiwać wilka gastronomicznego?

    Bezpieczne i efektywne mielenie mięsa: jak obsługiwać wilka gastronomicznego?

    27 sierpnia, 2025
  • Jak myć naczynia w restauracji?

    Jak myć naczynia w restauracji?

    24 czerwca, 2025
  • Jaki rodzaj jedzenia jest najczęściej serwowany na wynos?

    Jaki rodzaj jedzenia jest najczęściej serwowany na wynos?

    8 października, 2024
  • Dlaczego warto zainwestować w profesjonalne urządzenia chłodnicze?

    Dlaczego warto zainwestować w profesjonalne urządzenia chłodnicze?

    19 września, 2024
  • Do jakich dań najlepiej wykorzystać słoninę?

    Do jakich dań najlepiej wykorzystać słoninę?

    18 września, 2024
  • Jak wybrać kartonowe opakowania do gastronomii?

    Jak wybrać kartonowe opakowania do gastronomii?

    22 sierpnia, 2024
  • Jakie są różnice między posiłkami regeneracyjnymi a zwykłymi posiłkami?

    Jakie są różnice między posiłkami regeneracyjnymi a zwykłymi posiłkami?

    11 lipca, 2024
  • Czym charakteryzuje się ser bacowski?

    Czym charakteryzuje się ser bacowski?

    1 marca, 2024
  • Tradycyjne swojskie wędliny - na czym polega ich fenomen?

    Tradycyjne swojskie wędliny - na czym polega ich fenomen?

    14 grudnia, 2023
  • Nuggets z kurczaka - na jakie okazje warto zamówić z dostawą do domu?

    Nuggets z kurczaka - na jakie okazje warto zamówić z dostawą do domu?

    12 grudnia, 2023
  • Jakie są podstawowe składniki do przygotowania kebaba?

    Jakie są podstawowe składniki do przygotowania kebaba?

    17 listopada, 2023
  • Do czego najczęściej wykorzystuje się aromaty?

    Do czego najczęściej wykorzystuje się aromaty?

    4 września, 2023
  • Czym charakteryzuje się świeże mięso?

    Czym charakteryzuje się świeże mięso?

    25 sierpnia, 2023
  • W jakich dietach występują kiełbasy?

    W jakich dietach występują kiełbasy?

    9 sierpnia, 2023
  • Sok z kiszonych warzyw - jakie są jego korzyści dla zdrowia?

    Sok z kiszonych warzyw - jakie są jego korzyści dla zdrowia?

    21 lipca, 2023

Czym jest odżywianie?

Odżywianie – proces życiowy polegający na pozyskiwaniu przez organizm ze środowiska pokarmu (a dokładniej zawartych w nim składników odżywczych).

Dieta – sposób odżywiania

Potocznie używane nieprawidłowo, w stosunku do diet odchudzających. Termin dieta, stosowany w nauce o żywieniu człowieka ma różne znaczenia.

Wyróżnia się 4 rodzaje diet:

dieta zwyczajowa (naturalna); dieta alternatywna; dieta lecznicza, dieta terapeutyczna; dieta doświadczalna

© 2025 Odżywianie na Czasie | Powered by Superbs Personal Blog theme