Skip to content

Odżywianie na Czasie

Blog

Menu
  • Catering dietetyczny
  • Dieta
  • Odżywianie
  • Gastronomia
Menu
dieta pudełkowa

Catering dietetyczny – rodzaje, zalety, wady

Posted on 10 kwietnia, 202115 kwietnia, 2021 by redakcja

Nie masz czasu i ochoty na gotowanie? Z pomocą przyjdzie dieta pudełkowa dostosowana do potrzeb. Przeczytaj o plusach i minusach jedzenia z cateringu.

Duży wybór ilości kalorii

Wiele osób może wybrać to, co chce jeść. Liczy się także dzienne zapotrzebowanie na kalorie. Do wyboru przeważnie jest wiele wersji. Pozwala to na zdrowe odżywianie na co dzień. Wtedy rozsądnie jemy i nie jest tego zbyt dużo. Nie podjadamy między posiłkami. Wszystko jest indywidualnie obliczone przez dietetyka z doświadczeniem.

Dla każdego coś innego

Dostępne są różne rodzaje posiłków. Z mięsem, wegańskie, wegetariańskie, beztłuszczowe, sportowe, bez nabiału, ryb, o niskim indeksie glikemicznym, anntycellulitowe. Na stronach oferujących catering dietetyczny w mieście i okolicach jest napisane, co znajduje się w danej diecie. Każda z nich różni się składnikami. Dietetyk może podpowiedzieć, co będzie dobre.

Na czym polega catering dietetyczny?

Jedzenie jest dostarczane pod wskazany adres. Płaci się za określony czas. Przeważnie jest to tydzień, miesiąc, rok. Otrzymuje się posiłki dostosowane do potrzeb. Zaleca się nie podjadać między posiłkami.

Co zyskasz?

Nie trzeba gotować, chodzić na zakupy, stać w kolejkach. Nie wszyscy też lubią przygotowywać posiłki, nie mają talentu kulinarnego. Pudełka mogą wydawać się małe, ale można się nimi najeść. To wystarczy i jest kwestią przyzwyczajenia.

Pytania przy wyborze diety – jakie dane trzeba podać?

Podstawowe typu adres, imię, nazwisko, email, płeć. Trzeba podać także wzrost, wagę, wykonywaną na co dzień aktywność, fizyczną. Określić czego nie chcemy jeść, co lubimy.

Jak widać, to korzystne rozwiązanie dla zapracowanych, studentów, każdego, kto nie chce gotować z jakiegoś powodu.

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.

Szukaj w serwisie

Najnowsze w serwisie

  • Bezpieczne i efektywne mielenie mięsa: jak obsługiwać wilka gastronomicznego?

    Bezpieczne i efektywne mielenie mięsa: jak obsługiwać wilka gastronomicznego?

    27 sierpnia, 2025
  • Jak myć naczynia w restauracji?

    Jak myć naczynia w restauracji?

    24 czerwca, 2025
  • Jaki rodzaj jedzenia jest najczęściej serwowany na wynos?

    Jaki rodzaj jedzenia jest najczęściej serwowany na wynos?

    8 października, 2024
  • Dlaczego warto zainwestować w profesjonalne urządzenia chłodnicze?

    Dlaczego warto zainwestować w profesjonalne urządzenia chłodnicze?

    19 września, 2024
  • Do jakich dań najlepiej wykorzystać słoninę?

    Do jakich dań najlepiej wykorzystać słoninę?

    18 września, 2024
  • Jak wybrać kartonowe opakowania do gastronomii?

    Jak wybrać kartonowe opakowania do gastronomii?

    22 sierpnia, 2024
  • Jakie są różnice między posiłkami regeneracyjnymi a zwykłymi posiłkami?

    Jakie są różnice między posiłkami regeneracyjnymi a zwykłymi posiłkami?

    11 lipca, 2024
  • Czym charakteryzuje się ser bacowski?

    Czym charakteryzuje się ser bacowski?

    1 marca, 2024
  • Tradycyjne swojskie wędliny - na czym polega ich fenomen?

    Tradycyjne swojskie wędliny - na czym polega ich fenomen?

    14 grudnia, 2023
  • Nuggets z kurczaka - na jakie okazje warto zamówić z dostawą do domu?

    Nuggets z kurczaka - na jakie okazje warto zamówić z dostawą do domu?

    12 grudnia, 2023
  • Jakie są podstawowe składniki do przygotowania kebaba?

    Jakie są podstawowe składniki do przygotowania kebaba?

    17 listopada, 2023
  • Do czego najczęściej wykorzystuje się aromaty?

    Do czego najczęściej wykorzystuje się aromaty?

    4 września, 2023
  • Czym charakteryzuje się świeże mięso?

    Czym charakteryzuje się świeże mięso?

    25 sierpnia, 2023
  • W jakich dietach występują kiełbasy?

    W jakich dietach występują kiełbasy?

    9 sierpnia, 2023
  • Sok z kiszonych warzyw - jakie są jego korzyści dla zdrowia?

    Sok z kiszonych warzyw - jakie są jego korzyści dla zdrowia?

    21 lipca, 2023

Czym jest odżywianie?

Odżywianie – proces życiowy polegający na pozyskiwaniu przez organizm ze środowiska pokarmu (a dokładniej zawartych w nim składników odżywczych).

Dieta – sposób odżywiania

Potocznie używane nieprawidłowo, w stosunku do diet odchudzających. Termin dieta, stosowany w nauce o żywieniu człowieka ma różne znaczenia.

Wyróżnia się 4 rodzaje diet:

dieta zwyczajowa (naturalna); dieta alternatywna; dieta lecznicza, dieta terapeutyczna; dieta doświadczalna

© 2025 Odżywianie na Czasie | Powered by Superbs Personal Blog theme